Ürünler ARAS KARGO ile gönderilir.
Her alışverişe ek %10 kupon tanımlanır.
Bir sonraki alışverişinizde kullanabilirsiniz.
Sorularınız için Çiçek Formuna Kayıt olun : https://meg9.com
Major Beyaz Aslanağzı F1 Tohumu ( 30 Tohum )
ASLANAĞZI ÇİÇEĞİ BAKIMI Aslanağzı (Antirrhinum majus) güneşli bir konumda, zengin içerikli, iyi drene olan topraklarda çok iyi gelişir.
Ancak kısmen gölge olan yerde daha mutlu olurlar.
Genç bitkilerdeki gövde uçlarını sıkıştırmak onları daha kalın ve daha gür yapar. Ve böylece çiçek mevsimini uzatır.
Genellikle geç sonbaharın veya kışın ilk donlarına kadar çiçeklerini bu şekilde tutabilirsiniz. Aslanağzı çiçeği tam güneşte çiçeklenir.
Çiçeklendikten sonra kısmi gölgede bakımına devam edilmelidir. Kısmen gölgede aslanağzı fidelerini dikmek ve iyi sulanmasını sağlamak, yaz boyunca sağlıklı yetişmelerine yardımcı olacak ve sonbaharda tekrar çiçek açmasına olanak sağlayacaktır.
Snapdragonlar, besinler açısından zengin ve iyi drene olan, ph’ı 6.2 ile 7.0 arasında nötr bir toprakta yaşamayı sever. Kısa ömürlü bitkiler olmasına rağmen bakım yapılan süreçte organik maddelerle toprağı desteklenip sağlıklı kalmasına ve çiçek açmasına yardımcı olacaktır.
Aslanağzı çiçeğinin yeterli sulamaya ihtiyacı vardır. Fideleri ilk birkaç hafta nemli tutulmalıdır.
Bir kez kurulduktan sonra, aslanağzı yağışsız zamanlarda haftada yaklaşık 1 inç suya ihtiyaç duyacaktır. Aslanağzı çiçeğini sağlıklı tutmak için aşırı sulamadan kaçınmakta önemlidir. Sulamadan önce toprağın üst kısmının ve dibinin tamamen kurumasını bekleyin.
ASLANAĞZI ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ
Aslan ağzı çiçeği, genellikle tek yıllık olarak yetiştirilen çok popüler kısa ömürlü bitkilerdir.
Mızrak şeklinde yapraklar, gövdenin etrafında bir spiral şeklinde düzenlenmiş görüntüye sahiptir. Botanik adı ‘Antirrhinum majus’ , “burun gibi” anlamına gelir ve çiçeğin buzağı burnuna benzerliğini ifade eder.
Yine çeneyi andırdığı için “aslan ağzı” ismini de almıştır. Küçük bal arıları çiçeğin “çenelerini” açamadığından, aslanağzı tozlaşma için büyük ölçüde büyük bombus arılarına güveniyor.
NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?
Aslanağzı çiçeği bakımı yapıldığında bolca çiçek açar. Aslanağzı, sezon boyunca çiçek açmayı tekrarlayabilir.
Ancak en iyisini ilkbahar ve sonbaharın serinliğinde yaparlar. Soğuk iklimlerde yaz boyunca çiçek açarlar ve daha ılıman iklimlerde bazen kış boyunca çiçek açarlar.
Parlak aslanağzı çiçekleri, soğuk havalarda yoğun doygun renklerde (hemen hemen her renk tonu) bolca çiçek açar ve ilkbahar veya sonbaharda bahçelerde göze çarpmaktadır. Çiçekler sapın dibinde çiçek açmaya başlar.
Snapdragonlar, yaz ortasında yavaşlama ve çiçek açmayı bırakma eğiliminde olsalar da, toprağını suladığınızda canlanır ve sonbahara kadar çiçekleriyle bahçenizi renklendirmeye devam eder.
Aslanağzı kısa ömürlü olan ama genellikle uzun ömürlü yetiştirilen yıllık bitkilerdir. Kış mevsiminde aslanağzı asla ilk yıllarında olduğu kadar sağlam bir şekilde çiçek açmaz.
Ancak ilk yıl tohum kabukları oluşturmaları gerekir. Şanslıysanız, bahçede kendi kendilerine tohumlarından yeniden çıkabilirler.
ASLANAĞZI ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?
Aslan ağzı çiçeğini fidan olarak satın almak oldukça ucuzdur.
Tohumlardan yetiştirilmesi kolaydır. Ancak isterseniz bunları kök kesimlerinden de çoğaltabilirsiniz.
Sağlıklı bir ana bitkide bir yaprak düğümünün hemen altında 2 inçlik bir sap bölümü kesin.
Alt yaprakları çıkarın ve kesimin altını köklendirme hormonuna batırın. Kesimi nemli tutmak için tencereyi plastik bir torba veya kubbe ile kaplayarak tohum başlangıç karışımına veya saksı toprağına dikin.
İyi bir kök sistemi geliştiğinde kapağı çıkarabilir ve parlak bir pencerede veya yapay aydınlatma altında büyümeye devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bölgenizdeki son donma zamanı civarında dış mekana nakil yapabilirsiniz.
ASLANAĞZI ÇİÇEĞİ TOHUMU NASIL EKİLİR?
Tohum çimlenmesinden sonra çiçeklenmesi iki ila üç ay kadar sürebilir. Bu nedenle aslanağzı tohumunun çimlendirilmesi genellikle son kış donundan haftalar önce iç mekanlarda başlatılır. Aslanağzı, tohumlardan ekildiğinde oldukça yavaş büyür.
Bu nedenle fidelerinden ekilmesi daha hızlı sonuç elde etmenizi sağlar.
Son kış donundan haftalar önce iç mekanlarda başlatılan tohumlardan da oldukça kolay yetiştirilebilirler.
ASLANAĞZI ÇİÇEĞİ NE ZAMAN EKİLİR?
Genellikle çok sıcak olmayan serin ilkbahar ve sonbahar aylarında bahçeleri renklendirmek için yıllık olarak yetiştirilirler. Daha ılıman iklimlerde aslanağzı çiçeği kışın ekilebilir. Sonbaharın sonlarında bahçe toprağına tohumlar serpilir.
Beklenen son dondan birkaç hafta önce bahçeye doğrudan ekilebilirler.
Bununla birlikte aslanağzı çiçeği nispeten yavaş büyür. Bu nedenle tohumdan yetiştirildiklerinde genellikle beklenen son dondan 6 ila 12 hafta önce iç mekanlarda filizlendirmeye başlatılırlar. Sıradan bir saksı toprağı kullanabilirsiniz.
Tohumları toprağın yüzeyine doğru iyice bastırın.
Aslanağzı tohumlarının filizlenmesi için ışığa bol ihtiyacı vardır. Bu nedenle iç mekanda filizlendirmede yapay ışık desteği de gerekebilir. Işığı günde 16 saat boyunca açık tutun. Fideler büyüdükçe kademeli olarak daha yükseğe taşıyın.
Fideler yaklaşık altı gerçek yaprak geliştirdiğinde (yaklaşık 3 ila 4 inç uzunluğunda), dallanmayı ve çalılığı teşvik edecek sapın üst kısmını sıkıştırın. Son donma tarihinizden birkaç hafta önce bahçeye ya da açık alana aslanağzı çiçeğinizi nakledin.
Aslan ağzı çiçeği bir veya iki hafif donla başa çıkabilir.
.
Bu Çiçek Tohumu F1 tohumdur. Çimlendirmek için kesinlikle Toprak kullanmayınız.
Özel çimlendirme Torfu içinde çimlendirmeniz durumunda %80-90 çimlenme gerçekleşir.
Toprakta çimlendirme yapmanız durumunda bu oran %50 lere kadar düşebilir.
Bunun sebebi Toprak Ph ve EC değerinin bu tohum türünde negatif etkileri olmaları nedeni iledir.
Çimlendirme Torfunu s itemizden satın alabilirsiniz.
Not : Fotoğraflar aksi belirtilmedikçe temsilidir. Bitkinin yapısını görmeniz içindir.
Garanti şartları
Sadece en kaliteli tohumları satmayı taahhüt ediyoruz. Günlük yaptığımız çalışmaları göz önünde bulundurarak, bitkilerin canlı organizmalar olduğunu ve bunların çimlenme ve büyümelerinin sıcaklık, toprak tipi, nem, sulanma sıklığı, ekim zamanı ve koşulları, kullanımı gibi birçok faktöre bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Gübreler ve bitki koruma ajanları (pestisitler), ayrıca hava ve iklim şartları. Doğru ve güncel ekim ve büyüme bilgileri paylaşarak yardım sağlarız, ancak belirli türlere uygun koşullarda ekilmemiş bitkilerin sorumluluğunu alamayız.
Tohumlarımız nereden geliyor?
Sitemizde satılan tohumların tamamı, en iyi üreticilerinden geliyor. Onlarla uzun süredir devam eden işbirliği sayesinde, her zaman taze ve dikkatlice test edilmiş tohum paketleri almanızı garanti altına alarak, en uygun saklama ve gönderme koşullarını geliştirebildik. Aracıların tüm sürecin dışında tutulması, bir depo rafında çok uzun süre kalmış olabilecek tarihi olmayan tohumların gönderilmesinden kaçınmamızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda en kaliteli ürünler için en cazip fiyatı da sizin için sağlar.
Bize güvenebilirsiniz.