Ürünler ARAS KARGO ile gönderilir.
Her alışverişe ek %10 kupon tanımlanır.
Bir sonraki alışverişinizde kullanabilirsiniz.
Sorularınız için Çiçek Formuna Kayıt olun : https://meg9.com
Doğal Topan Patlıcan
Doğal Topan Patlıcan Tohumu Çeşit Özellikleri Nelerdir ?
Her türlü toprakta adaptasyon sağlayan, bitkileri orta yükseklikte iyi ve güçlü dallara sahip olan orta erkenci meyvesi
siyahımsı mor parlak renkte çapı ve uzunluğu 10-12 cm olan yuvarlak (top) patlıcan çeşididir.
Sera ve açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir.
Doğal Topan Patlıcan Tohumunda Toprak Hazırlığı Ve Ekimi Nasıldır?
Sonbaharda 30-40 cm derinlikte işleme yapılır.
Çiftlik gübresi 4-5 ton/da yanmış olarak bu sürümde verilir. Patlıcan fideleri sıcak yastıklarda yetiştirilir. Tohumların çimlenmesi için en uygun toprak sıcaklığı 19°C' nin üzerinde olmalıdır. Fideler dikilecek büyüklüğe 7-10 haftada ulaşırlar.
Dikim büyüklüğüne ulaşmış bir fidenin 3 gerçek yapraklı ve 15-18 cm boyunda olması gerekir. Sıra arası ve üzeri mesafeler, 60x60, cm, olmak üzere üçgen dikim uygulanmalıdır.
Topraksız fidelerin dikiminde plantuvar topraklı dediğimiz saksı veya siyah naylon torba içinde yetiştirilen fidelerin dikiminde ise çapalar kullanılır. Sürüm öncesi dekara 12-14 kg azot,10 kg fosfor, ve 16-20 kg potasyum verilir.
Diskaro çekilip 70-80 cm aralıklarla 20-25 cm derinlikte karıklar açılır.
Sıra üzeri 40-60 cm, sıra arası 60-70 cm arasında tercih edilir. 1 dekar alana yetecek fide için ihtiyaç duyulan tohum miktarı yaklaşık 15 gr.dır. Tohum ekimi 15 nisanda yapılır.
Doğal Topan Patlıcan Tohumunda Sulama Ve Gübreleme Nasıl Yapılmalıdır ?
Azotlu, Fosforlu ve Potaslı gübrelerin tamamı İlkbaharda ilk toprak işlemesinden önce tarlaya santrifüjlü gübre dağıtma makinası ile saçarak verilip arkasından kaz ayağı ile ekim derinliğine karıştırılabileceği gibi ekimde tarlaya kombine ekim makinası ile de banda tohumun 5 cm sağına (veya soluna) ve altına gelecek şekilde verilebilir. Mısır tarımında dekardan yüksek verim alabilmek için zamanında ve yeterli su verilmesine dikkat edilmelidir. Mısır ekim döneminde toprakta yeterince rutubet yok ise bir çıkış sulaması yapılabilir.
Bunun yanında bitkinin erken gelişme dönemlerinde eğer tarla toprağında ki faydalı su azaldığı diğer bir deyişle bitkilerin kuraklığı duymaya başlayıp solgunluk belirtileri göstermeye başladıkları dönemlerde yaklaşık 15-20 gün aralarla 2-3 sulama yapılabilir.
Doğal Topan Patlıcan Tohumunda Hasat Ve Verim Nasıldır ?
Dekar hasat şubat - mart aylarında söküm makinası ile veya elle yapılır .
Ortalama 1000 m2 den alınacak verim x ton dur.
Tabi ki bakım şartlarına ve toprak yapısına göre verim artıp azalabilir.
.
Gönderilecek Tohum : 5 gr
.