Ürünler ARAS KARGO ile gönderilir.
Her alışverişe ek %10 kupon tanımlanır.
Bir sonraki alışverişinizde kullanabilirsiniz.
Sorularınız için Çiçek Formuna Kayıt olun : https://meg9.com
Doğal Pırasa
Doğal Pırasa Tohumu Çeşit Özellikleri Nelerdir ?
Ülkemizde kışlık sebzeler grubunda yer alan pırasa iki yıllık bir sebzedir.
Birinci yıl yenilen uzun” yapraklı gövde oluşur, ikinci yıl çiçek açar ve tohum bağlar.
Pırasa esas itibari ile pişirilerek tüketilir.
Doğal Pırasa Tohumunda Toprak Hazırlığı Ve Ekimi Nasıldır?
Pırasalar doğrudan tohum ekimi yoluyla üretilebilirse de üretimi çok büyük ölçüde önce tavalarda fidelerinin üretimi, daha sonra bu fidelerin esas yerlerine dikilmesi suretiyle yapılmaktadır. Doğrudan tohum ekimi yoluyla yapılacak üretimde bölge şartlarında be hasat zamanına bağlı olarak ekim yapılacak toprak, Ege bölgesinde Temmuz ayı içerisinde 25 cm derinlikte sürülür.
Fide ile yetiştiricilikte pırasa tohumları mart-mayıs ayları arasında soğuk yastıklarda 5 cm ara ile açılan çizilerin üzerine metrekareye 8-10 g olacak şekilde sıkça ekilmelidir. Tohum ekiminden sonra tohumların üzerine 1 cm kalınlığında harçtan kapak atılır, bastırılır ve ince süzgeçli kova ile yeterince sulanır. Bu sulama aynı zamanda tohumların çimlenmesi için gerekli rutubeti sağlayacaktır. Normal şartlarda pırasa tohumları 10-12 gün içinde çimlenirler.
Doğal Pırasa Tohumunda Sulama Ve Gübreleme Nasıl Yapılmalıdır ?
Toprağın yapısına ve içerdikleri besin maddelerine göre değişmekle beraber sonbaharda derin sürümden önce dekara 2,5 -3 ton yanmış ahır gübresi verilmelidir.
Gübrelemeden önce toprak tahlilleri yaptırmak ve bu sonuçlara göre gübreleme yapmak gerekir. İlk can suyundan 3-4 gün sonra mutlaka ikinci bir sulama yapılmalıdır. İkinci sulamadan 10 gün kadar sonra yağmur yağmadığı taktirde üçüncü bir sulama ve hava şartlarına göre bütün gelişme süresince 1-2 hafta ara ile sulama yapmak pırasanın istenilen şekilde gelişmesi için şarttır.
Doğal Pırasa Tohumunda Hasat Ve Verim Nasıldır ?
Pırasalarda hasat , çeşitlere göre değişmekle beraber gövde kalınlığı 2,5-3,5 cm olduğu zaman yapılmalıdır. Genelde geniş alanda hasat 1-2 kez , bahçe sebzeciliğinde ise 5-6 kez yapılır.
Pırasanın verimi çeşitlere göre farklılık göstermekle beraber dekara 2-5 ton arasında değişmektedir. Pırasalar , piyasaya yıkanmış, temizlenmiş, kökleri kısaltılmış, yaprakların 1/3 ü kesilmiş olarak 10-15 kg’lık demetler halinde gönderilir.
.
Gönderilecek Tohum : 5 gr
.